Artvin Özel Eğitm Uygulama Okulu

ARTVİN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNUN TARİHÇESİ

Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü kontrolü altında ve Deriner Konsorsiyumunun Taahhüdünde yapımına devam edilen ´´Deriner Barajı ve HES Tesisleri İnşaatı´´ işi Mukavelesi kapsamında eski Kırlar Deposu mevkiinde yaptırılan DSİ 26. Bölge Müdürlüğü içerisinde bulunan okul 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

05.09.2003 tarih ve 8112 sayılı Valilik onayı ile okula ´´ 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu´´ adı verilerek eğitim öğretime açılmıştır.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Çoruh İş Okulu ve Eğitim Uygulama okulu ve İş Eğitim Merkezi olarak  2 Nisan 2012 tarihinde eğitime başlamış, 26 Nisan 2012 tarihinde resmi açılışı yapılmıştır.

Bakanlığımızın 4+4+4 Eğitim sistemini uygulamaya koymasıyla birlikte okulumuz Çoruh Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Artvin Özel Eğitim İş Uygulama  Merkezi isimlerini almıştır.7 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında okul isimleri değişmiştir. Çoruh Özel Eğitim Meslek Okulu ve Artvin Özel Eğitim Uygulama Okulu isimlerini almıştır. Aynı Zamanda Artvin Özel Eğitim  Uygulama Okulu 1.Kademe ve  2.Kademeleri de açılmış olup eğitim öğretim faaliyetlerini aynı bina içerisinde sürdürmektedir.

Okulumuz taşımalı eğitim grubundadır.

Yayın: 16.12.2013 - Güncelleme: 26.11.2019 13:59 - Görüntülenme: 1503